massagewerk utrecht

voor een weldadige massage in utrecht

massagewerk-utrecht-banner-1 massagewerk-utrecht-banner-2 massagewerk-utrecht-banner-3 massagewerk-utrecht-banner-4 massagewerk-utrecht-banner-5 massagewerk-utrecht-banner-6 massagewerk-utrecht-banner-7

Massages

Stoelmassage is een relatief nieuwe vorm van massage, die goed in de moderne tijd past. Op effectieve wijze worden klachten aan rug, schouder en nek verholpen en voorkomen.
Een stoelmassage is uitermate geschikt om werk- en stressgerelateerde klachten zoals nek-schouderpijn, hoofdpijn en RSI/CANS aan te pakken. Daarom wordt stoelmassage vaak als werkplekmassage gegeven.

Tijdens de stoelmassage zit u ontspannen voorover geleund in een speciale ergonomisch gevormde massagestoel.
De masseur staat achter u. De massage richt zich op de rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen. De massage wordt naar keuze gegeven over de kleding heen of met olie op de huid.
Er wordt gebruik gemaakt van technieken uit verschillende disciplines, waaronder klassieke massage en shiatsu. De shiatsu massage werkt door middel van drukpunten. Met de duim, handpalm of vingers wordt op specifieke punten druk uitgeoefend. De techniek is oorspronkelijk ontwikkeld in Japan en grijpt aan op de meridianen en acupunctuurpunten in ons lichaam. De klassieke massage werkt met strijkingen en knedingen van spieren of spiergroepen.
Indien nodig krijgt u houdingsadviezen en strekoefeningen mee.


klassieke massage; ontspanningsmassage; zwangerschapsmassage; deep tissue massage; voetreflexmassage; stoelmassage; contact;

Chinflex voetreflexmassage is een massagetechniek die gebaseerd is op de oude Chinese principes van voetmassage. De Chinezen passen deze voetmassages al bijna 4000 jaar toe. Zij gebruiken de massages tot op hoge leeftijd om vitaal te blijven en om hun gezondheid te behouden of te verbeteren. Deze massage wordt ook wel voetreflexmassage of voetreflexzonemassage genoemd.

In de Chinflex voetreflexmassage worden twee systemen tot een geheel gecombineerd.
De reflexzones op de voet, representanten van de organen, worden gemasseerd.
Dit zorgt voor betere doorbloeding.
Tevens worden de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voet gemasseerd.
Dit stimuleert de energievoorziening van het lichaam.

De voetreflexmassage betrekt ook de onderbenen en de knieën bij de behandeling. In combinatie met de ontspannende en intensieve technieken wordt de massage ongekend weldadig.
Lichaam en geest komen tot rust. Na afloop voelt u zich ontspannen, fit en vitaal.

Tijdens de voetreflexmassage ligt u op uw rug, plat of met de rugleuning iets omhoog, op de massagetafel. U ligt onder een warm dekentje. De masseur zit op een kruk aan uw voeten.
U kunt kiezen uit een massage van 30 of 60 minuten. Voorafgaand aan de massage krijgen uw voeten, als u dat wilt, een lavendelbad.
Een voetreflexmassage combineert ook heel goed met een van de andere vormen van massage, bijvoorbeeld een ontspanningsmassage of klassieke massage. Het is dan als het ware het toetje van de behandeling.


klassieke massage; ontspanningsmassage; zwangerschapsmassage; deep tissue massage; voetreflexmassage; stoelmassage; contact;

De zwangerschap is een periode waarin er veel van je lichaam geëist wordt.
De extra kilo's vormen een toenemende belasting.
Veel vrouwen krijgen in de loop van de zwangerschap fysieke klachten.

De meest voorkomende klachten zijn:
vermoeidheid
(lage) rugpijn
pijnlijke benen en voeten
slecht slapen
kramp

Je lichaam maakt tijdens de zwangerschap overuren.
Dus ook zonder specifieke klachten is het geen overbodige luxe het overbelaste lichaam met een ontspanningsmassage tot rust te laten komen. Zwangerschapsmassage is een uitstekende manier om pijnklachten te verzachten en je lichaam te laten ontspannen.

hoe werkt een zwangerschapsmassage

Er zijn allerhande massagetechnieken waarbij je op je zij ligt of half rechtop tegen een rugsteun zit. Ook een stoelmassage kan fijn zijn. Het toppunt van luxe is een massage terwijl je op je buik op een speciale massagetafel voor zwangeren ligt. Je buik past precies in een uitsparing in de massagetafel en wordt ondersteund door een band met daarin een zacht kussen. Je borsten krijgen de ruimte in twee holletjes in de tafel. In deze comfortabele houding is het heerlijk voor jou en je kind om je te laten verwennen met een massage.

postnatale massage

Na de bevalling heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen.
Je bent aan het "ontzwangeren". Tegelijk verandert er een hoop in je leven. Je hebt ineens de verantwoordelijkheid over je kind. Je krijgt een ander ritme, vaak met gebroken nachten. En ook moet je eventueel weer aan het werk.
Het is belangrijk om in deze tijd extra goed voor jezelf te zorgen en met name ook wat tijd voor jezelf te claimen. Tijd waarin je alleen verantwoordelijk bent voor je eigen welbevinden.
Een postnatale massage is een voortreffelijke manier om jezelf te verwennen.


klassieke massage; ontspanningsmassage; zwangerschapsmassage; deep tissue massage; voetreflexmassage; stoelmassage; contact;

Deep tissue massage is een diepe tot zeer diepe vorm van massage die gebruikt wordt om ernstige spanning in spieren en bindweefsel te verminderen. Deep tissue massage is een totaal andere massage dan de gebruikelijke vormen van massage. Er wordt geen olie of andere tussenstof gebruikt en de masseur werkt vooral met knokkels, vuisten, onderarmen en ellebogen. Het bijzondere is de afwisseling tussen harde en zachte handgrepen, waardoor een evenwichtig geheel ontstaat. Een deep tissue massage kan direct na de behandeling pijnlijk zijn. Dat geldt zeker voor de eerste keer. Het effect van de massage is echter bijzonder heilzaam. Er ontstaat een grotere bewegingsvrijheid doordat gespannen spieren opgerekt worden en tot ontspanning gebracht. Een deep tissue massage levert meestal ook vermindering van pijn op. Deze vorm van massage is een effectieve manier om chronisch vastzittende weefsels los te maken. Vaak combineer ik technieken uit de Deep Tissue massage met grepen uit de Bindweefselmassage. Hierdoor worden zowel de oppervlakkige als diepere weefsellagen grondig aangepakt.

voor wie is deep tissue massage

Deep tissue massage is bedoeld voor mensen die last hebben van langdurige of chronische spierspanning en spanning in de omliggende weefsels, zoals bindweefsel rondom de spieren en onderhuids bindweefsel. Verder is deze massage ook geschikt voor mensen met een dikke, stugge huid waar met een gewone massage niet goed doorheen te komen is.


klassieke massage; ontspanningsmassage; zwangerschapsmassage; deep tissue massage; voetreflexmassage; stoelmassage; contact;

Een ontspanningsmassage bestaat uit een mix van massagetechnieken uit verschillende massagerichtingen. Iedere masseur stelt haar eigen mix samen. Het karakter van een massage wordt grotendeels bepaald door het tempo. Door langzaam, met veel herhaling en vooral strijkingen te werken onstaat een intens ontspannen gevoel. Bij een ontspanningsmassage wordt over het algemeen meer olie gebruikt dan bij een klassieke massage. De nadruk ligt op verbetering van het welbevinden, tot rust komen en op het beter in contact komen met het eigen lichaam.

De klassieke massage en de ontspanningsmassage richten zich op het hele lichaam of op delen hiervan. In het eerste geval spreken we van integrale massage, in het tweede geval van deelmassage.

De kortste ontspanningsmassage duurt 60 minuten en is altijd een deelmassage, bijvoorbeeld van rug-achterkant benen-voeten of hoofd-armen-handen.
Een massage van 90 minuten is een integrale of deelmassage.
Een massage van 120 minuten is altijd een integrale massage.

klassieke massage; ontspanningsmassage; zwangerschapsmassage; deep tissue massage; voetreflexmassage; stoelmassage; contact;